Tečajevi engleskog i rad u Australiji

Kontaktiraj nas

Pošalji upit

ili nazovi
01 488 63 40

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast

Program

Program Work & Study svima pruža priliku da usavrše svoje znanje engleskog jezika i steknu nova radna iskustva na području ugostiteljstva i poznanstva u zemlji »down under«. Studenti, mladi a i oni malo manje mladi imaju priliku doživjeti »the Aussie way of life«, a troškove puta i boravka si pokriju radom u uslužnom sektoru (rad u restoranu/baru…).

Uvjeti za prijavu

 • Najmanje 18 godina (NEMA gornjeg starosnog ograničenja)
 • status studenta NIJE uvjet

Sydney

Sydney je grad sa 4 milijuna stanovnika i daje osjećaj velegrada, okružen je morem, brdima i planinama, što pruža odlične mogućnosti za popodnevni skok na plažu ili cjelodnevni izlet u planine. Australski stil života vrlo je opušten te je upravo zato Sydney odlična destinacija za nadgradnju znanja engleskog jezika, stjecanje radnog iskustva i susret s cjelokupnom australskom kulturom.

Melbourne

Melborune je bivši glavni grad Australije i sadašnja prijestolnica savezne države Viktoria te je drugi najveći grad u Australiji (3,5 milijuna stanovnika). Gradska znamenitost je tramvaj koji su nekada vukli konji, a danas ga pokreće struja. Zadnjih godina grad je proglašen za ‘world’s most liveable city’.

Brisbane

Brisbane je centar savezne države Queensland i treći najveći grad u Australiji (2 milijuna stanovnika). Grad se ponosi svojom otvorenošću i kreativnošću te bez obzira na ubrzan razvoj i napredak, odiše opuštenom, živom i prijateljskom atmosferom.

Gold Coast

Gold Coast je grad na jugoistočnoj obali savezne države Queensland, nalazi se između prijestolnice Brisbanea na sjeveru i granice s Novim Južnim Walesom na jugu. Gold Coast je popularna turistička destinacija koju posjećuju i turisti i Australci, a sve zahvaljujući poznatom Surfers Paradise.

Tečaj engleskog jezika

Glavni dio programa je tečaj engleskog jezika. Možeš birati između četiri destinacije: Sydney, Melbourne, Brisbane ili Gold Coast, a možemo potražiti opciju tečaja i u ostalim gradovima.

Sydney

Tečaj engleskog jezika u Sydneyju organizira jezični centar Access čije se učionice nalaze u samom centru grada. U njima se nalaze polaznici iz preko 40 zemalja svijeta.

Možeš birati među različitim tečajevima General English Communication, Academic English ili English for Work, a možeš se pripremiti i za tečaj za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ili IELTS pripremni tečaj. Za određeni program, tj. tečaj engleskog, možeš se odlučiti nakon dolaska u Australiju. Tečajevi počinju ponedjeljkom. Pogledaj opći cjenik škole Access.

Cijena tjednog tečaja: od AU$230

PRIJAVA I CIJENE

Melbourne

Naša nova ponuda omogućava upis na tečaj škole Impact English College u Melbournu. Možeš birati među različitim tečajevima: General i Business English, priprema na ispit Cambridge i IELTS certifikat, Barista/Cafe English i priprema na TESOL/TKT certifikat. Škola može riješiti i problem smještaja. Možeš boraviti u jednokrevetnoj, dvokrevetnoj ili jednokrevetnoj studio sobi. Škola ima odličnu lokaciju u centru grada blizu željezničkog kolodvora, nekoliko minuta od plaže.

Cijena tjednog tečaja: od AU$230

PRIJAVA I CIJENE

Brisbane & Gold Coast

Od sada možeš upisati i tečaj u Brisbaneu i Gold Coastz u školi jezika Browns. Ove dvije škole nude različite vrste tečaja – General, Business Academic English te pripremu na IELTS i Cambridge certifikat. Obje se škole nalaze u samom središtu grada, njihova je prednost odličan pristup turističkim atrakcijama i plažama.

Cijena tjednog tečaja: od AU$230

PRIJAVA I CIJENE

Općenito o tečajevima

Cijena tečaja iznosi od AU$230 na tjedan. Bez obzira na trajanje vize tečaj traje minimalno 2 tjedna po 20 ili 25 sati tjedno (programi su prilagođeni tom razdoblju). Prijave traju tijekom cijele godine. Većina studenata program upisuje preko student koja omogućava studij do najviše 52 tjedna i s kojom mogu raditi posao s polovičnim radnim vremenom.

Tečaj preko turističke vize

Tečaj možeš upisati i preko besplatne turističke vize te u tom slučaju trajanje tečaja ograničeno je na 3 mjeseca, a tijekom pohađanja tečaja ne smiješ raditi.

Rad

Program ovisi o studentskoj vizi, što znači da moraš minimalno 8 tjedana pohađati tečaj engleskog jezika (20 sati tjedno). Uz tečaj možeš raditi do 20 sati tjedno. Bitno je da redovito pohađaš tečaj (prisutnost 80%) jer su australska imigracijska pravila stroga i škola snosi odgovornost za sve studente. Nakon završetka tečaja možeš ostati u Australiji još mjesec dana i u tom razdoblju možeš nastaviti s radom na puno radno vrijeme!

Najniža satnica iznosi približno AU$15, a može se kretati i do AU$20, ovisno o radnom vremenu. Satnice su u usporedbi s američkim nešto veće, no napojnice ovdje nisu tako česte kao u SAD-u. Traženje posla prepušteno je vlastitoj samoinicijativi i snalažljivosti, no većina studenata pronađe svoj posao već prvi tjedan. Najviše studenata radi u manjim kafićima ili barovima u okolici škole ili smještaja, ali i u raznim drugim tvrtkama kao što su Starbucks ili Stamford Hotel.

Hello Australia Work & Travel Package – Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth

Za pomoć kod uređivanja svih formalnosti prije početka rada u Sydneyju ili Melbournu te kod traženja posla predlažemo program Work & Travel koji uključuje:

 • 3, 5, ili 7 noćenja s doručkom u hostelu
 • prijevoz iz zračne luke do hostela
 • Besplatni Wi-Fi
 • 12-mjesečno članstvo u klubu Job Search Australia koji uključuje:
  • orijentacijski sastanak
  • pomoć kod pisanja životopisa
  • pomoć kod otvaranja bankovnog računa
  • pomoć kod dobivanja poreznog broja
  • pomoć kod poreznih prijava
  • SIM karticu
  • mogućnost prijavljivanja za posao preko sistema Job Search Australia
  • pristup bazi poslodavaca
  • dnevno e-mail obavještavanje o slobodnim radnim mjestima
  • popust na poslovni tečaj (RSA/White card, …)
  • Harvest Guidebook (140 stranica)
  • Popust na WWOOF članstvo
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour in piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cijene

 • 245 € / 1.845,95 kn za 3 noćenja
 • 295 € / 2.222,68 kn za 5 noćenja
 • 345 € / 2.599,40 kn za 7 noćenja

Smještaj

Za uvodni tjedan možeš rezervirati hostel, koji je vrlo velik. Cijene se kreću od 15 € / 113,02 kn po noći (npr. Wake up Hostel) Možemo pomoći i savjetovati te pri rezervaciji, jer u našoj bazi podataka imamo preko 5000 smještaja širom svijeta. Za ostatak boravka preporučujemo iznajmljivanje studentskog stana.

Stan možeš potražiti na web stranici www.domain.com.au. Također, u svakoj jezičnoj školi nalazi se oglasna ploča na kojoj ćeš pronaći oglase studenata koji traže cimere. Najbolja je opcija potražiti stan pomoću studenata u jezičnoj školi gdje ljudi stalno dolaze i odlaze. Od svih škola, jedino Access language school može osigurati smještaj. Za više informacija o traženju smještaja preko njih, raspitaj se u agenciji.

Osiguranje

Za vrijeme studija u Australiji trebaš ugovoriti zdravstveno osiguranje OSHC (Overseas Student Health Care) koje osiguravamo mi u Nomago Travel preko osiguravajuće kuće Allianz. Više …

PRIJAVA I CIJENE

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.

Odaberi novosti za sebe