Kontaktiraj nas

Pošalji upit

ili nazovi
01 488 63 40

Novi Zeland

  • Glavni grad: Wellington, 370.000 stanovnika
  • Valuta: novozelandski dolar (cca. 0.50 €)
  • Klimatski uvjeti: siječanj 17°C, srpanj 9°C (prosječna temperatura, Wellington)
  • Viza: Working Holiday Viza (18-30 godina), putovnica je obavezna
  • Hrana: plodovi mora, kivi
  • Znamenitosti: Bay of Islands; toplo blato, gejzirji, maorska kultura kod Rotorui; špilje Waitomo; Nacionalni park Tongariro; fjordovi i ledenjaci na Južnom otoku; skijanje u Queenstownu; promatranje kitova u Kaikouri.
  • Stanovništvo: 4.43 mil
  • Površina: 270.534 km²
  • Jezik: engleski, maorski

Avio karte

Okvirna cijena povratne avio karte, uz mogućnost promjene datuma, iznosi oko 1.100 € / 8.287,95 kn (polazak iz Zagreba). Za ostalu ponudu povoljnih avio karata za Auckland i druge destinacije, stojimo ti na raspolaganju.

Prijevozi

Vodiči

Kod nas možeš naručiti Lonely Planet vodiče za Novi Zeland i okolne otoke.

Smještaj

Treba ti smještaj u hostelu? Možemo potražiti najbolju opciju – bilo gdje u državi.

Bridge Bungy Auckland

Skoči s mosta koji je rodni grad komercijalnih skokova elastičnim užetom! : 40 € / 301,38 kn

Još nekoliko savjeta

Putovanje ili. “bakcpackanje” po Novom Zelandu relativno je jednostavno, zahvaljujući dobroj povezanosti, uz uvjet da se rezervacija sjedala napravi dovoljno rano (najjednostavnije i najbrže je plaćanje kreditnom karticom). Velike udaljenosti između gradova i oba otoka (npr. od Aucklanda do Queenstowna) najbolje je prijeći avionom. Air New Zealand nudi brojne letove unutar Novog Zelanda, gdje svakako treba spomenuti opciju “Grabseat”, koja omogućuje letove već od 50 NZD (jednosmjerna karta uz rezervaciju nekoliko mjeseci unaprijed).

Putovanje autobusom vrlo je brz, udoban i najčešći način putovanja. InterCity Coachlines službeni je autobusni prijevoznik, dok cijene prijevoza kod rezervacija u zadnjem trenu mogu biti visoke. Rješenje je njihov “flexi-pass” koji omogućava multi putovanje jednom kartom. S druge strane, Naked bus nudi putovanje na različitim relacijama. Moglo bi se reći, da je to niskobudžetni autobusni prijevoznik. Cijene počinju od 1 NZD i rastu do dana vožnje. Zanimljiv i popularan način putovanja po otoku je put s agencijama (preporučujemo “Kiwi experience” koji nudi autobusni prijevoz te također uključuje aktivnosti i zabavu). S kartom možeš ući bilo gdje. Autobus staje u određenom gradu gdje je organizirana i zabava. Ovaj način putovanja popularan je među Britancima. Karte “Kiwi Experience” možeš kupiti prije polaska u našoj agenciji.

Popularan prijevozni oblik “backpackera” je vlastiti prijevoz, što znači kupnju ili iznajmljivanje automobila ili “campervana”. Pogotovo ako putuješ na Novi Zeland s prijateljem, prijevoz u vlastitom aranžmanu može biti najpovoljniji, a ujedno i najjeftiniji. Svojim automobilom dobivaš fleksibilnost koja ti pruža još veću neovisnost i samostalnost. Agencije poput rentals, Wicked campers, Spaceships nude najam auta na duže vrijeme. Ovi automobili osiguravaju ti boravak i sve potrebne kuhinjske sadržaje, omogućujući ti putovanje i noćenje tamo gdje želiš. Cijene najma campera kreću se od 25 do 70 NZD na dan, ovisno o sezoni i tipu/veličini automobila. Brojni putnici koji ostaju na duže vrijeme čak odluče kupiti automobil na Novom Zelandu. Putovanje najčešće počinje u Aucklandu, što znači da je kupnju automobila najbolje obaviti tamo. Turners Auctions vodeći je tjedni sajam i održava se na brojnim lokacijama gdje možeš kupiti automobil po cijeni od 1000 do 6000 NZD. Dakle, moguće je kupiti automobil po povoljnoj cijeni i prodati vozilo prije odlaska s Novog Zelanda.

U Novom Zelandu vozi se po lijevoj strani ceste, kao i na drugim povijesnim britanskim kolonijama. U početku ćeš se možda teško naviknuti na vožnju s lijeve strane, ali iz prethodnih iskustva možemo reći da se na to vrlo brzo navikneš – nakon sat vremena vožnje spreman si za „kiwi way of drivin“. Litra goriva u prosjeku košta 1,8 NZD, što je slično hrvatskom prosjeku.

Ne smijemo zaboraviti na “stopiranje”, no savjetujemo da iz sigurnosnih razloga koristiš druge načine prijevoza. Gornji savjeti samo su opcije – tvoje preference odlučit će koji ćeš tip prijevoza odabrati. Mnogo ih je i zasigurno ćeš pronaći one odgovarajuće tvojim potrebama. Detaljnije informacije dostupne su i u agenciji Nomago Travel u putničkim vodičima Lonely Planet u kojima možeš pročitati i sve ostale informacije i savjete.

PRIJAVI SE ODMAH!

Za informacije piši na rad@nomago.hr ili nazovi 0800 1998.

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.

Odaberi novosti za sebe