Kontaktiraj nas

Pošalji upit

ili nazovi
01 488 63 40

AKTUALNO

 • Za ostale Xplore kampove u Engleskoj, Irskoj, Njemačkoj i SAD-u provjerite katalog Xplore!
Jeste li u dobi između 12 i 18 godina i pitate se kako izgleda život u SAD? Želite li tijekom ljeta provesti tri tjedna u SAD-u, prisustvovati uzbudljivom programu i uz to usavršiti svoj engleski?
Ako ste na bilo koje od gore navedenih pitanja odgovorili s DA, onda je program Crossroads savršen za vas. Nudi vam okus života u SAD-u, pružajući mogućnost da tri tjedna provedete u američkoj obitelji te uz to pohađate tečaj engleskog jezika te upoznajete okolinu odlascima na redovite izlete, posjetom srednjih škola i volonterskim radom. Program donosi tipično američko iskustvo, uvid u njihovu kulturu i usavršavanje jezika. Posebnost je programa što vršnjaci iz obitelji u kojoj živite, zajedno s vama pohađaju svakodnevne aktivnosti. Osim što to pomaže u usavršavanju vašeg engleskog jezika, na taj način s obitelji stvarate blisko i dugotrajno prijateljstvo. Ako već imate iskustva s ljetnim kampovima ili kolonijama ili si sa roditeljima putovao u inozemstvo i želite ovo ljeto doživjeti malo drugačije i samostalnije, ovaj je program stvoren za vas. Pridružite nam se na jednoj od tri lokacija (Asheville, Seattle, Inverness/Orlando) i okusite američki život.

Smještaj

Kako bi iskustvo zaista bilo potpuno i nezaboravno, tri tjedna boravit ćete kod američke obitelji, učiti o njihovim navikama, testirati tipičnu hranu i, naravno, uživati u svakom trenutku. Čak i u svakodnevnim aktivnostima, družit ćete se sa svojim vršnjacima iz obitelji s kojima ćete dijeliti sobu. Njihovi vas roditelji također prate na svim aktivnostima. Sve obitelji moraju popuniti zahtjev i imati dobru preporuku. S njima smo također proveli i osobni intervju te im na sastanku dali sve upute kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo.

Tečaj engleskog jezika

Naravno, idete u Ameriku uglavnom učiti o američkoj dnevnoj rutini, ali vaše dnevne aktivnosti uključuju i tečaj engleskog jezika, točnije američkog engleskog, koji zvuči malo drukčije od onog na koji ste navikli u školi.
Tijekom svog boravka s učiteljima ćete provesti ukupno 45 sati (iznimka je tečaj u gradu Inverness). Svi tečajevi provode se s naglaskom na američkoj kulturi, politici, povijesti… Kao podsjetnik na sve avanture ostaje vam popularni američki “scrapbook” u koji ćete pohraniti svoje uspomene i sve što ste naučili.
Najviše se ponosimo činjenicom da se sve jezične aktivnosti provode zajedno s vašim američkim kolegama te na taj način imate priliku naučiti o stranim kulturama te upoznati strane studente.
Naš je moto “English-only”, što nije vezano samo uz 45-satni tečaj, već i uz ostalih 300 dodatnih dnevnih aktivnosti.

Lokacija

Asheville, NC

Asheville u Sjevernoj Karolini (zemlja neba) nalazi se između prekrasnih brda Blue Ridge te ima gotovo 74.000 stanovnika i može se pohvaliti titulom “Frommers Top Must-See Destinations” Novinar Erik Wiener u romanu “Geography is Bliss” proglašava ga najsretnijim gradom u Americi. U Ashevillu je rođena Grammyjem nagrađena jazz-pjevačica Roberta Flack i poznati američkih pisac, autor knjige “Look Homeward, Angel”, Thomas Wolfe. Danas je to dom poznate glumice Andie MacDowell. Umjetnički i živahan grad poznat je po svome europskom izgledu, s brojnim restoranima, kavanama, galerijama, kazalištima…
Tijekom trotjednoga boravka, učenici će uz 45-satni tečaj engleskog jezika uživati u sunčanu vremenu koje je zaštitni znak toga grada. Okolica grada nudi brojne mogućnosti za aktivnosti kao što su planinarenje, plivanje, rafting itd. Osim upoznavanja tipičnih američkih igara (baseball), otići ćete na još tri izleta: zabavni park Carowinds, Gatlinburg i spust niz rijeku pomoću splavi.

 

Zda kampi

Datumi i cijene (2019.)

Asheville

Home Stay (12 – 18 godina):

 • 4-tjedni program: 29. 6.-27. 7.: 3.120 € / 23.507,64 kn
 • 3-tjedni program: 6. 7.-29. 7.: 2.450 € / 18.459,53 kn

Cijene su informativnog karaktera i mogu se promijeniti.

Što program uključuje?

 • prijevoz od zračne luke do obitelji i natrag
 • stalnog pratitelja i nadzor za vrijeme boravka
 • boravak s punim pansionom kod pažljivo odabrane obitelji i u hotelu
 • tečaj engleskog jezika s američkim studentima
 • nastavni materijal
 • udžbenik
 • sve slobodne aktivnosti, prijevoze i ulaznice prema programu
 • izlete s obitelji
 • certifikat nakon završenog tečaja (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • izvješće o osobnom napretku
 • Endsleigh putno osiguranje

Program NE uključuje

 • avio karte – u našoj agenciji ćete dobiti najbolju ponudu

Dojmovi

I have stayed in a great family, who lived in a nice and beautiful area. The family was really nice ! We had good fun and I became friends with my host brother. The activities were great and even the school was fun because the lessons were great with our teacher Laura! I loved the trip to summer camp Windy Gap and Dollywood most. But every day was great – even the weekends, when I did things with my host family!! I hope to have a chance to go to USA again. Sean Carstensen
I was in Asheville in summer 2008 and I enjoyed every day. Each day we had new awesome things to do. We did great excursions and learned very much in class with our teacher Laura. My host family was I think the best I could ever get. I stayed 3 weeks with Bethany, Jens and their niece Emmalee. We had a so nice time together and a lot of fun. The activities had been so exciting and varied. I think my English got a lot better than before and I will never forget this summer in Asheville. Elisa Schifferens
Za prijave i dodatne informacije pišite na  camp@nomago.hr, nazovite telefonski broj 01 488 63 40  ili nas posjetite u poslovnici Nomago Travel u Hebrangovoj 22 u Zagrebu.

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.

Odaberi novosti za sebe