Kontaktiraj nas

Pošalji upit

ili nazovi
01 488 63 40

AKTUALNO

 • Za ostale kampove u Engleskoj, Irskoj, Njemačkoj i SAD-u provjerite katalog Xplore!

 

Koledž Worksop leži u samom srcu zemlje Robina Hooda, na području Nacionalnog parka Nottinghamshire. Položaj u trokutu Manchester – Leeds – Nottingham posjetiteljima nudi potpun ugođaj prave engleske kulture i tako predstavlja idealno mjesto za učenje engleskog jezika.

Koledž se nalazi na rubu šume Sherwood te je s kapacitetom smještaja više od 350 studenata najveći kamp u našoj ponudi. Svake se godine u ljetnom kampu koledža Worksop okupljaju vršnjaci iz cijeloga svijeta. Velik dio njih dolazi iz Engleske i drugih dijelova Velike Britanije, što dodatno potiče strane učenike na učenje jezika.

Koledž Worksop pruža tradicionalno englesko okruženje u kojem će uz sportske aktivnosti sudionici usavršiti engleski jezik i lijepo provesti svoje ljetne školske praznike.

Dob: 12 – 16 godina

Kamp

Sam koledž nalazi se u velikoj, tradicionalnoj, engleskoj zgradi koja nudi smještaj za sudionike u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama. U tom prvoklasnom kompleksu nalaze se unutarnji bazen i novoizgrađena sportska dvorana, računalna učionica s pristupom internetu, vanjski teniski teren i vanjski prostori uređeni za provođenje svih aktivnosti koje ovaj kamp nudi.

Tečaj engleskog jezika

U kampu se sporazumijevamo na engleskom jeziku tako da će sudionici (osim tečaja engleskog) svoje znanje korisno primjenjivati u svakodnevnoj komunikaciji s vršnjacima te time usavršiti svoje znanje jezika. Prilikom dolaska sudionici će riješiti test iz engleskog jezika kako bi ih se moglo rasporediti u prikladne grupe, s obzirom na njihovu razinu znanja.

Taj je test namijenjen i učiteljima kako bi kod svakog pojedinca uočili u kojim područjima imaju dobru osnovu te što je potrebno poboljšati, popraviti i usavršiti. Na tečajevima se poseban naglasak stavlja na govor. No, naravno da već usvojeno znanje nadograđuju i u području gramatike, rječnika i upotrebe najčešćih vremena. Sve to na zabavan i kreativan način, pomoću vježbi i raznih igrica. Cilj tečajeva je usavršavanje usmenog i pismenog izražavanja na engleskom jeziku te da se djeca opuste u komunikaciji na stranom jeziku i zaborave na moguće blokade koje su imali na nastavi engleskog jezika u školi. Tome nesumnjivo pridonosi neprestano korištenje engleskog jezika u kampu.

Škola engleskog jezika u kampu Worksop namijenjena je učenicima s dobrim znanjem jezika. Kamp omogućava učenje engleskoga jezika na tri razine:

 • intermediate (učenje malo zahtjevnije konverzacije)
 • advanced (vrlo visoka razina)
 • proficiency (najviša razina jezika)

Učenici su zadacima, debatnim kružocima i prezentacijama usmjereni ka širenju i usavršavanju znanja jezika.

Study

Aktivnosti

Kamp Worksop nudi širok spektar aktivnosti koji će zadovoljiti potrebe i želje svakog pojedinca. Vanjske aktivnosti su više “robinhudovske”, kao npr. noćna šetnjalogorska vatra ili učenje streličarstva. Kamp nudi i tradicionalnije sportske aktivnosti, kao što su tenis, košarka, odbojka … Za umjetničke duše mentori radionica ponudit će mnoštvo različitih materijala i ideja. Ovdje sudionici mogu izraditi nešto svoje što će ponijeti kući kao suvenir ili poklon roditeljima.

Svake druge večeri održava se večer klubova koja sudionicima pruža mogućnost učenja i isprobavanja nečeg novog: na primjer, napisati članak o kampu na engleskom jeziku ili se natjecati u nogometu s prijateljima. Ostale večeri rezervirane su za kreativnije aktivnosti, npr. natjecanje talenata, karaoke itd., koje sudionicima kampa pružaju mogućnost druženja i još boljeg upoznavanja.

Tečajevi

Osim osnovnih aktivnosti koje su dostupne cijelo vrijeme, moći ćete se okušati i u sljedećim tečajevima.

Penjanje

Tu ćete se upoznati sa svim vještinama potrebnim pravom penjaču. Upoznat ćete se s osnovnim teorijskim osnovama, vrstama čvorova, sigurnošću, spuštanjem konopom (“abseiling”) itd. Nakon usvajanja svih osnova, uputit ćete se u penjački centar u Sheffieldu gdje ćete na umjetnoj stijeni moći isprobati novostečene sposobnosti. 10-satni tečaj završava posjetom Nacionalnome parku Peak District gdje se ćete moći penjati u prirodnom okruženju, pod nadzorom iskusnih penjača. (cijena: 150 € / 1.130,18 kn)

Golf: početni ili napredni tečaj

Početnike će u umjetnost golfa uvesti pravi profesionalci te ih upoznati sa samom tehnikom sporta. Napredni tečaj namijenjen je onima s predznanjem. Instruktori će provjeriti znanje o golfu, a zatim će započeti igra na 9 ili 18 rupa, u grupama s obzirom na znanje i sposobnosti. Naravno, uvijek u prisutnosti instruktora. Svaki tečaj traje po 10 sati. (cijena: 150 € / 1.130,18 kn)

Wakeboarding

Sport koji je kombinacija daskanja na vodi i snijegu, prije nekoliko godina počeo se razvijati u SAD-u te je brzo privukao pažnju obožavatelja adrenalina diljem svijeta. Kvalificirani instruktori naučit će sudionike tečaja kako koristiti dasku i ostala pomagala te, naravno, pravu tehniku wakeboardanja. Nakon što sudionici 12-satnog tečaja steknu dovoljno znanja, instruktori im daju wakeboard i zabava može započeti! (cijena: 150 € / 1.130,18 kn)

Skijanje na vodi i kneeboarding

Ako želiš dodatno ispuniti svoje poslijepodne, možeš nam se pridružiti na jezeru u kampu i okušati se u tom zabavnom vodenom sportu. (cijena: 30 € / 226,04 kn)
Wakeboarding

Jednodnevni izleti

Kad ste već u Engleskoj, zašto ne biste upoznali slavni London ili Manchester? Za sudionike kampova voditelji organiziraju jednodnevne izlete koji su već uračunati u cijenu!

London

Naše prvo stajalište bit će Tower of London gdje ćete moći prošetati po znamenitom mostu Tower Bridge i fotografirati nekoliko fotografija koje možete pokazati svojim roditeljima i prijateljima. London obiluje znamenitostima koje je, naravno, u jednome danu nemoguće vidjeti. Uputit ćemo se do Buckinghamske palače, Trafalgar Squarea i Picadilly Circusa. U Madame Tussauds pogledat ćemo slavne ličnosti, a posjetit ćemo i londonski akvarij. Stariji će sudionici istraživati čari londonskog šopinga, dok će se za mlađe pobrinuti naši instruktori koji će biti uz njih cijelo vrijeme.

Manchester

Razgledavanje stadiona jednog od najuspješnijih nogometnih klubova svih vremena samo je jedan od bisera ovog omiljenog izleta. Naravno, pobrinut ćemo se i za one koji se budu željeli upoznati s kulturno-povijesnim nasljeđem grada.

Alton Towers

Posjet najpopularnijem zabavnom parku u Velikoj Britaniji učinit će tvoj boravak u kampu još ugodnijim. (cijena: 30 € / 226,04 kn)

Cijena

 • 2 tjedna: 2.280 € / 17.178,66 kn
  *moguća je nadogradnja programa s dodatkom dnevnih treninga nogometa ili golfa

Cijene su informativnog karaktera i mogu se promijeniti.

Što je uključeno u cijenu:

 • prijevoz iz/do zračne luke u Londonu
 • spavanje u četverokrevetnoj-šesterokrevetnoj sobi
 • puni pansion (3 obroka dnevno) – moguća je također vegetarijanska prehrana i prilagođeni obroci
 • Tečaj engleskog jezika (4 x 45 min dnevno, 5 dana u tjednu)
 • Nastavni materijal
 • međunarodni certifikat nakon završenog tečaja engleskog (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • Program „Multi-Activity“, jednodnevni izleti i ulaznice
 • Endsleigh putno osiguranje

Program NE uključuje

 • povratne avio karte do Londona – u našoj agenciji ćete dobiti najbolju ponudu uz rezervaciju stjuardesa

Dojmovi

I think this holiday in England was, so far, one of the best times of my life. It was exciting to do many activities and lessons with children from many different countries. The trips to London and Old Traford were huge highlights! Though, the freetime with all the other children was the best thing. Nele 13, Germany

Za informacije piši na camp@nomago.hr ili nazovi na 01 488 63 40.

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.

Odaberi novosti za sebe