Ljeto 2023.

Zašto je kamp najbolji izbor za ljetni odmor za svu djecu u dobi od 6 do 16 godina?

AKTUALNO

Fenomenalno! Još narednih nekoliko tjedana nakon povratka iz kampa Camp California nije prestajala pričati o kampu.

 

Kamp u američkom stilu

Nezaboravno avanturističko ljetovanje za djecu počinje u Campu California!

Provjerite našu ponudu kampova za mlade:

Dalmacija (Pakoštane)

Camp California međunarodni je dječji ljetni kamp, koji djeluje još od 2003. godine i nudi odlična iskustva za svu djecu od 6. do 16. godine.

Naš glavni kamp nalazi se u Pakoštanima, na Jadranskoj obali u Dalmaciji. Osim toga nudimo i nekoliko aktivnih programa za stariju djecu (14-16) po cijeloj Dalmaciji. Svi programi su na engleskom jeziku sa mentorima iz 20 različitih zemalja koji pričaju engleski.

Što još čekate? Pridružite nam se i neka vaše dijete doživi najbolje ljeto svog života!

Tko smo mi?

Camp California prvi je pravi međunarodni kamp američkog stila u Europi. Svake mu godine prisustvuju djeca iz više od 35 različitih zemalja, što garantira da će vaše dijete dobiti pravo ljetno iskustvo u multikulturnome okruženju.

Naši 6-dnevni i 13-dnevni termini djeci i mladima iz cijelog svijeta omogućavaju da nauče nove sportske vještine, steknu nove prijatelje te poboljšaju svoje znanje engleskog jezika i komunikacijske vještine kroz naš “Living Language Program”. Obećajemo da će vaša djeca doživjeti jedno od najboljih ljeta u svom životu – sve u sigurnom i zdravom okruženju.

Želite li vidjeti kako to sve izgleda krenite na virtualnu šetnju kampom.

U kampu naši klijenti upoznaju prijatelje iz cijelog svijeta, uče nove vještine i spoznavaju važnost kulturne raznolikosti. Usredotočeni smo na razvoj timskog duha i izgradnju čvrstih veza koje jačaju međusobnom suradnjom te zajedničkim životom i igrom. Uvijek ćemo promovirati uključivanje prije natjecanja i uz to važnost poštovanja prema drugima. A sve to uz smijeh, veselje i zabavu. Saznajte nekoliko glavnih razloga za sudjelovanje u našem kampu:

 • Neka vaše dijete provede 2 zabavna, sigurna i edukativna tjedna na prekrasnoj dalmatinskoj obali.
 • Vaše će dijete uvelike poboljšati svoje znanje engleskoga jezika kroz naš “Living Language” program. Svi u kampu sporazumijevaju se na engleskom jeziku.
 • Ponudite svom djetetu priliku da upozna prijatelje iz cijelog svijeta.
 • Vaše dijete naučit će mnogo novih aktivnosti u organiziranom i sigurnom okruženju.
 • Svu djecu stalno prati tim kvalificiranih i iskusnih mentora (jedan mentor na petero djece).
 • Raznolik izbor aktivnosti jedinstven je recept za zabavno ljeto!

Naša djeca i osoblje dolaze iz više od 35 zemalja svijeta. Djeca u dobi od 6 do 15 godina mogu prisustvovati našemu kampu Resident u trajanju od 1 ili 2 tjedna. Djeca u dobi od 14 do 16 godina pozvana su prisustvovati našim programima Teen Adventure ili Teen Sailing koji, između ostaloga, uključuju i tjedan dana jedrenja Jadranom. Nudimo i CIT (Counselor i Training) program za djecu u dobi od 15 do 18 godina koja žele razvijati svoje organizacijske sposobnosti.

Kao što smo već spomenuli, u našem su društvu djeca i osoblje iz cijeloga svijeta. Većina ih dolazi iz Europe: Francuske, Engleske, Italije, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Češke, Slovačke i, naravno, Slovenije koja predstavlja veći dio naših zemalja. U naš kamp dolaze i djeca iz udaljenijih zemalja, kao što su Rusija, Izrael, Amerika i Koreja.

Sporazumijevamo se na engleskome jeziku te stoga tražimo barem osnovno znanje. Ako niste sigurni govori li vaše dijete dovoljno dobro, možemo napraviti kratak razgovor u kojem ćemo provjeriti zadovoljava li potrebnu razinu znanja engleskoga za uspješan boravak u kampu.

Direktor kampa – Mike “Higgy” Higgibotham

Resident Camp

Za aktivni odmor za djecu od 6 do 15 godina. Za djecu od 14 do 16 godina nudimo Teen programe.

Dvotjedni raspored kampa

Kamperi dolaze u kamp u nedjelju popodne i odlaze nakon dva tjedna, točnije u subotu ujutro. Kamperi sudjeluju u dnevnim aktivnostima kampa i u dodatnim aktivnostima, kao što su organizirane ture, izleti i karnevali.

Primjer dana najboljih ljetnih praznika za djecu

Evo primjera jednog dana punog zabave, smijeha te aktivnosti koje djeca mogu očekivati u Campu California:

 • 07.30 Buđenje (buđenje i odijevanje)
 • 08.00 Hollywood bowl (skupština za početak dana)
 • 08.15 Doručak
 • 08.45 Pospremanje soba i priprema za aktivnosti
 • 09.15 Prvi sat aktivnosti (umjetnost i ručni radovi, plivanje, streljaštvo,…)
 • 10.25 Drugi sat aktivnosti (mačevanje, jedrenje na dasci, nogomet,…)
 • 11.35 Treći sat aktivnosti (tenis, kazalište, odbojka,…)
 • 13.00 Hollywood bowl (skupština i najave)
 • 13.15 Ručak i vrijeme za odmor (pisanje pisama, mirne aktivnosti u kućicama)
 • 15:00 Prvi poslijepodnevni sat aktivnosti (jedrenje, planinarenje, ples,…)
 • 16:00 Drugi poslijepodnevni sat aktivnosti (rezbarenje, mačevanje, kazalište, jedrenje,…)
 • 17:00 Treći poslijepodnevni sat aktivnosti (plivanje, glazba, američki nogomet,…)
 • 19:00 Hollywood Bowl i večera
 • 20:00 Večernje aktivnosti (igre, filmske večeri, logorska vatra)
 • 21:30 Vrijeme za spavanje za mlađu djecu
 • 23:00 Vrijeme za spavanje za stariju djecu

Kids adventure sta 1

Aktivnosti

U kampu smo najponosniji na svoju veliku ponudu različitih aktivnosti. Sve, od sporta do umjetnosti, i, naravno, dobro staro druženje uz društvene igre – za svakoga se pronađe nešto.

Kamperi će raditi ono što požele. Prvi dan kampa testirat će sve sportske aktivnosti i nakon toga se organizirati u grupe.

Američki nogomet

Tradicionalni američki sport sličan ragbiju. Dvije se ekipe trčeći trude srušiti loptu niz teren te ju pružiti suigračima. Cilj je loptu prebaciti u takozvanu “end zone”. U kampu California igrat ćemo verziju “touch football”, što je lakša verzija tradicionalnoga američkog nogometa.

Streljaštvo

Različitim lukovima i strijelama djeca ciljaju ogromne mete koje se nalaze na različitim udaljenostima. Ciljat će na takozvano “bikovo oko”. Tako će naučiti dijelove luka i strijele te sigurno ciljanje.

Umjetnost

Aktivnost uključuje bojanje slika, izradu nakita, crtanje, izradu skulptura, bojanje odjeće, bojanje vodenim bojama, izradu svijeća i mnogo sličnih zanata. Sve potrebne materijale pribavlja kamp – osim dječje mašte koja ne poznaje granice.

Vožnja na brodu oblika banane

Predivno! Veliki jastuk za napuhavanje, pričvršćen za brod. Na jastuk može sjesti 4 djece i jedan mentor. Samo za vikende i posebne prigode. Zabavno i mokro iskustvo!

Bejzbol

U ovom klasičnom američkom sportu igraju 2 grupe s 9 igrača koji imaju palicu, rukavice i loptu te igraju jedan protiv drugoga. Imamo bacača, hvatača, igrača prve, druge i treće baze, bližeg udarača i igrača lijevog, srednjeg i desnog vanjskog polja u svakoj grupi na igralištu.

Košarka

Još jedan tipičan američki sport. Igraju 2 grupe od najviše 10 igrača. Cilj igre je pogoditi koš protivničke ekipe. Može se igrati po različitim pravilima s obzirom na vrijeme, prekršaje i bodovanje.

Camp California bend

Imamo bogatu zbirku akustičnih i bas gitara, bubnjeva, klavira, sintisajzera, flauta i drugih instrumenata.nbspDjeca mogu naučiti svirati sve – makar samo osnove. Na kraju sezone održat će se koncert na kojem će svako dijete moći pokazati što je naučilo u kampu.

Kriket

Poput nogometa i ragbija, i kriket je tradicionalni britanski timski sportkoji se igra na glatkom travnatom igralištu. Igraju dvije grupe – svaka se trudi srušiti vrata koja se sastoje od tri okomite pruge s barovima na vrhu, loptom koju treba odbiti palicom. Ovaj je sport sličan američkom baseballu, a razlika je što se ovdje lopta hvata rukavicom.

Dnevni list – Camp California News

Vaše dijete može postati istraživački novinar i poći u lov za vrućim pričama istražujući svakodnevne događaje u kampu. Zatim može napisati izvješće, dodati nekoliko fancy fotografija i grafika te objaviti svoju priču u dnevnom listu tako da svi mogu pročitati što se događalo – i što će se tek dogoditi.

Ples

Naši profesionalni učitelji plesa naučit će djecu klasične i moderne plesne korake, kako za koreografske izvedbe, tako i za večernji disko-klub. Od tanga do valcera – na plesnom podiju moći će se zavrtiti do zvijezda.

Digitalna fotografija

Vaša djeca mogu se pridružiti našoj ekipi ljubitelja fotografije te naučiti osnovne tehnike fotografiranjem druge djece u kampu. Zatim se mogu vratiti u laboratorij i digitalno učitati i organizirati fotografije koje su snimili tijekom dana. Ta grupa udružuje snage na kraju svakog termina i priprema prezentaciju, a tijekom tjedna nude dnevne slike koje ostali mogu pogledati online na Bunk1.

Foto

Drama

Djeca stvaraju i izvode originalnu van-Brodwaysku predstavu uz pomoć profesionalnih učitelja drame. Koriste kostime i razne umjetničke dodatke izrađene unutar kampa. Naša novostvorena pozornica ima i profesionalni akustički i light show te još veći prostor za igru.

Mačevanje

Mačevanje je igra između dvaju protivnika u kojoj svaki pokušava onog drugog dotaknuti mačem. Djeca će naučiti mnoga pravila tog sporta, a bit će odjeveni u tipičnu zaštitnu opremu.

Hokej na travi

Igraju dvije ekipe od 11 igrača i dvije rezerve u svakoj ekipi.Cilj je pokretati loptu po tlu sa zakrivljenom palicom te ju ubaciti u protivnički gol. 

Ribolov

U okviru ove aktivnosti djeca upotrebljavaju štap za ribolov, udicu i ostalu opremu potrebnu za lov različitih morskih riba. Djeca love ribe u obližnjoj luci.

Gimnastika

Gimnastika u kampu uključuje različite stvari, od plesnih vježbi do ritmičke gimnastike. Snaga, ravnoteža, pokret i preciznost sve su komponente za tehničku uspješnost, a vaša će djeca sve to naučiti u kampu.

Kajaking

Naši vodeni kajaci otvoreni su i napravljeni od čvrstog materijala. Kajakaš koristi veslo s duplim lopaticama za pokretanje i upravljanje čamca. Djeca će se upoznati s dijelovima čamca, osnovnim usmjeravanjem i vođenjem, kao i sa sigurnosti u vodi.

Borilačke vještine

U kampu nudimo taekwondo kao trening borilačkih vještina. Taekwondo ima mnogo oblika: free-style, trening uzastopnih pokreta, razbijanje dasaka i osnova tehničkog treninga. Za prikaz stupnja napretka upotrebljava se sistem pojasa različitih boja – svi naši instruktori imaju najviši – crni pojas.

Gorski biciklizam

Djeca će se iskušati u gorskom biciklizmu gdje će naučiti kako popraviti bicikl, kako biciklirati preko prepreka, brda, kroz vodu i preko drvenih platformi. Također će preći staze i podnožja brda i sela u blizini kampa.

Glazba

Djeca će pjevati kamperske i tradicionalne pjesme, čak i ako nikada prije nisu pjevali. Ako žele nešto dovoljno snažno, sve je moguće. Iz svakog djeteta izvuć ćemo najboljeg pjevača.

Ping-pong

Mali tenis na stolu.

Poi spinning

Ovu igru vole i djevojke i dječaci. To je tradicionalni ples Maora s Novog Zelanda kojim djeca uče ritam i koordinaciju očiju i ruku s 2 loptice na uzici. Jedna je od najpopularnijih aktivnosti u kampu!

Društvene igre

To su različite igre za dva igrača u kojima nije potrebno toliko tjelesne aktivnosti tijekom vrućeg ljetnog dana. Kombiniramo tetherball (igra u kojoj udarate svaki u suprotnom smjeru lopticu zavezanu za jarbol), foosball (stolni nogomet), ping pong (stolni tenis) i ogromni šah za zabavu bez prevelikih fizičkih napora.

Jedrenje

Naš program jedrenja nudi male jedrilice za 1-2 jedriličara u kojima možete naučiti osnove jedrenja, kontrolu jedrilice, vjetra i vode te sigurnost na vodi. Imamo i veće jedrilice za 3-4 jedriličara s punim setom jedara na kojima se mogu izvoditi naprednije vježbe jedrenja. Sve jedrilice slijedi raft na napuhavanje s vanjskim motorom koji se upotrebljava za spašavanje i učenje.

Ronjenje

To je sport koji nudi kombinaciju plivanja i podvodnog ronjenja. Potrebne su vam peraje, maska i respiratorne cijevi. Riječ je o istraživanju podvodnog svijeta gdje djeca mogu promatrati prekrasni život pod vodom.

Nogomet

To je jedna od najpopularnijih aktivnosti u cijeloj Europi pa tako i u kampu. Imamo dvije grupe od 11 igrača koji brane svoj gol i napadaju protivnika. U svakoj su grupi golman, obrambeni igrači, igrači sredine i napadači.

Softball

“Prijateljska” verzija američkog nogometa, sa sporijim bacanjem te većom i mekšom loptom. U svakoj grupi igra 9 igrača. Jedan drži palicu, drugi su raspoređeni po igralištu. Igra se na igralištu u obliku dijamanta, s četiri baze. Softball je američka verzija kriketa.

Vodeni rukomet

Ovaj ekipni sport igraju 2 grupe od 12 igrača, od toga 5-7 igrača igra istovremeno na nešto većoj površini od košarkaškog terena. Gol se ostvaruje bacanjem lopte bilo kojim dijelom tijela, osim nogu, u mrežu protivnika.

Plivanje

Nudimo slobodno plivanje i učenje različitih stilova plivanja za kampere koji su malo manje vješti u plivanju.

Teen program

Naš program planinarenja za kampere od 14. do 17. godina starosti. Putujemo na različite lokacije po Hrvatskoj i sudjelujemo u mnogim aktivnostima. Penjanje, kajaking, gorski biciklizam i aktivnosti na otvorenom – to su samo neke od brojnih aktivnosti za koje se mogu odlučiti djeca u kampu.

Tenis

Inspiraciju smo dobili od Serene Williams i Rogera Federera, pa evo i programa učenja tenisa. S 8 teniskih terena te kvalificiranim i iskusnim trenerima koji podučavaju djecu svih dobnih skupina, ova aktivnost kampa je jedna od najboljih.

Video produkcija

U suradnji sa studentima digitalne fotografije, učenici iz grupe video produkcije izrađivat će kratke video filmove. Naučit će osnovne informacije o scenarijima, igrama, produkcijskim tehnikama i digitalnom uređivanju na računalima u kampu. Velika premijera filma održat će se završne večeri uz logorsku vatru.

Odbojka

Igra se na pravokutnom pješčanom igralištu između dvije skupine od 6 igrača. Igralište je podijeljeno mrežom na dvije jednake polovice. Cilj je vratiti loptu na protivnikovu polovicu prije nego padne na pod. Igrači loptu udaraju rukama ili šakama ali najviše tri put zaredom. Igra počinje serviranjem.

Vodeni park

To je naš posebni vodeni trampolin i toranj za penjanje koji lebdi nad vodom 50 metara od plaže. Djeca tako mogu trčati i skakati po različitim površinama ili samo ležati na suncu i gledati prijatelje kako se drugi igraju. Nove površine za igru naknadno se dodaju u kampu, a to je jedna od najpopularnijih aktivnosti u kampu.

Jedrenje na dasci

Daska za jedrenje s ručkom, jarbolom i trokutnim jedrom omogućava jedrenje na valovima različitim tehnikama, ovisno o tome kako vjetar puše Imamo 3 različite veličine daski kako bismo mogli omogućiti jedrenje djeci svih dobnih skupina.

Izrada različitih stvari od drveta

Djeca će naučiti upotrebljavati različite ručne i električne alate za oblikovanje drva i izrađivati razne predmete, kao što su kutije, okviri za slike, go-karte i ostale ukrasne poklone koje će moći ponijeti sa sobom nakon završetka kampa.

NOVOSTI!

Avanturistički park

Naš je novi avanturistički park spreman. Imamo zid za penjanje od 10 metara i niska užeta za penjanje.

Posebni i večernji programi

 • Zabava za 4. srpanj
 • Koncert benda
 • Logorska vatra
 • Uhvati zastavu
 • Karneval
 • Disko
 • Dutch Auction
 • Egg Drop
 • Gold Rush večeri i posebni programi
 • Međunarodna noć
 • Filmska noć
 • Mr. & Mrs. Kampa
 • Night Line
 • Scottie the Pirate
 • Teen Jam

Pogledajte također ponude ostalih kampova za djecu diljem Europe!

Za više informacija pišite nam na camp@nomago.hr ili nas nazovite na 0800 1998.

Img 0476

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.

Odaberi novosti za sebe